TYPE: Redhill Barn

Prenovljeni skedenj s 199 m² se nahaja na 25 hektarjih polj in je del širše dolgoročne strategije naročnikov in arhitektov za obnovo in revitalizacijo te odmaknjene lokacije, pri čemer spreminjajo starodavno kmetijsko zgradbo v osrčje novega ekološkega posestva.

Preberite več ...
Ad hoc barok: Marcel Raymaekers in pred odpadom rešena arhitektura

Marcel Raymaekers je sredi 20. stoletja opustil študij arhitekture in ustanovil podjetje Queen of the South, ki se je ukvarjalo s preprodajo starin – obenem pa je Belgiji zapustil edinstven opus arhitekturnih projektov, predvsem enodružinskih hiš, ki v svojo zasnovo vključujejo številne reciklirane gradbene elemente.

Preberite več ...
UMA: Slamnata hiša

Slamnata koča švedskega studia UMA odpira razmisleke o trajnosti in začasnosti, o funkciji in uporabniku, pa tudi o minimalni količini posegov, ki stavbo preoblikujejo za ponovno rabo.

Preberite več ...
Iz tovarne v knjižnico, stanovanje, hotel

Izbrali smo nekaj zanimivih primerov prilagojene ponovne uporabe industrijske dediščine iz različnih evropskih dežel.

Preberite več ...
Studio Nada: Stari mlin

»Poigravanje s starim in novim, temnim in svetlim, ‘čistim’ in ‘umazanim’ ustvarja posebno atmosfero harmonije in ravnovesja, spoštljive do avtentičnega duha tega kraja,« pravita arhitekta.

Preberite več ...
Skupnostni center v nekdanji šoli

“Naša ambicija je ustvarjati arhitekturo, ki izhaja iz potreb skupnosti in uporabnikov, hkrati pa je drzna, radoživa, barvita in polna osebnosti.”

Preberite več ...
Atelje v nekdanji elektro delavnici

Stene novega ateljeja so napravljene iz zbite zemlje, tla krasi terazzo iz reciklirane opeke.

Preberite več ...
Bela hiška z modrimi polkni

Glavne vzdolžne osi te vasi predstavljajo dve cesti in reka Arões, med katere je zagozdenih tistih nekaj objektov, zaradi katerih je tu nastalo naselje. Prav na koncu se ena izmed dveh prometnih ulic dvigne višje nad ostale objekte in zaključi s platojem: tukaj, na privilegirani poziciji, stoji bela hišica z modrimi polkni.

Preberite več ...
Hiša gospoda Barretta

Garažo so popolnoma izpraznili in jo obdelali od znotraj, leseno kočo pa so dvignili z njene prejšnje lokacije, jo utrdili in zaščitili ter nazadnje poveznili na vrh garaže.

Preberite več ...